stilo plotter teknik servis travesti günlük hd canlı film izle web tasarım ankara web tasarım ankara
Kapat
   
©


fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

Sayfa 1/2 12 SonSon
11 Sonuçtan 1-10 Arasındakiler Gösteriliyor
  1. Yukarı Git | #1

    fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    konu baslıgındanda anlasılcagı uzere hararet yapan aracın havası nasıl alınır.


  2. Yukarı Git | #2

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    Radyatörün üstünde küçük bi musluk var.. mı acaba hiç bakmadım ama Marea'da vardı.

    Fotoğrafları ve Linkleri Görebilmek İçin Mesaj Yazmalısınız. Tıkla ve Ücretsiz Üye Ol!
    Fiat Stilo Türkiye Fan Sitesi - StiloTR.NeT



    Eğer varsa motor soğukken o musluğu açıp havayı aldıktan sonra eksiği tamamlarsın.

    Fotoğrafları ve Linkleri Görebilmek İçin Mesaj Yazmalısınız. Tıkla ve Ücretsiz Üye Ol!
    Fiat Stilo Türkiye Fan Sitesi - StiloTR.NeT



  3. Yukarı Git | #3

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    Kışın Motor Hararet mi yapaa

    Fotoğrafları ve Linkleri Görebilmek İçin Mesaj Yazmalısınız. Tıkla ve Ücretsiz Üye Ol!
    Fiat Stilo Türkiye Fan Sitesi - StiloTR.NeT



    Otomobilinizin motor ısısının anormal düzeyde yükseldiğini fark etmezseniz, bir süre sonra motordan buharlar yükselmeye başlar. Çıkan su buharı, otomobilinizin hararet yaptığının en açık göstergesidir.

    - Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken, otomobilinizi bir an önce stop ettirmenizdir.

    - Otomobili stop ettirip motorun soğumasını beklemek gerekir (İnsanlarda çok yaygın bir davranış olan hemen bir bez parçası yardımıyla radyatörün kapağını açmak son derece yanlıştır. Radyatör içindeki su, yüksek ısıda olduğu için basınçla birlikte fışkırarak yüzünüzü yarayabilir.)

    - Motorun soğuduğundan emin olduktan sonra radyatör kapağını açıp su seviyesini kontrol edebilirsiniz.

    - Otomobilinizin motoru, soğutma sisteminde meydana gelen bir hata nedeniyle su eksiltmiş ve bu da hararete yol açmış olabilir.

    - Motor, radyatördeki suyun eksilmesi sebebiyle hararet yapmışsa, eksilen suyu ekleyip sorunu daha sonra çözmek mümkün…

    - Hararetin nedeni radyatördeki suyun eksilmesinden değilse, bu sorunu o an da halledemeyeceğiniz anlamına gelir. Yapmanız gereken hemen yetkili bir servisten yardım istemektir.

    - Eğer bulunduğunuz yer servise veya bir tamirciye çok uzak değilse, motoru iyice soğuttuktan sonra, hararet göstergesinden motor ısısını kontrol edip, her bir kilometrede durup motoru soğutarak tamirciye ulaşabilirsiniz.

    Otomobiliniz hararet yaptığında motoru çalıştırmaya devam ederseniz ne olur?
    Otomobiliniz hararet yaptığında, çalıştırmaya devam ederseniz, çalıştığı her an motora daha fazla zarar verir. Motorun segmanları metalden oluştuğu için yüksek ısı nedeniyle genleşir ve ani soğum sonucu deforme olur. Silindir kapak contası yanar. Bu sırada silindirle piston arasındaki denge bozulduğundan, piston üzerindeki alüminyum alaşım silindire yapışır ve motor kilitlenir. Bu gibi durumlarda motorun yoğun bir bakıma alınması gerekir. Bu da size epey bir külfetli masraf çıkartır.
    ALINTIDIR.
    Bide Uzman'a sormak lazım

    Fotoğrafları ve Linkleri Görebilmek İçin Mesaj Yazmalısınız. Tıkla ve Ücretsiz Üye Ol!
    Fiat Stilo Türkiye Fan Sitesi - StiloTR.NeT



    Fotoğrafları ve Linkleri Görebilmek İçin Mesaj Yazmalısınız. Tıkla ve Ücretsiz Üye Ol!
    Fiat Stilo Türkiye Fan Sitesi - StiloTR.NeT


  4. Bu Mesajı Beğenenler
    Önder (06.12.2012)

  5. Yukarı Git | #4

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    hararet yaptıgı ıcın degıl, benzın alırken hortum patlaması sonucu su tamamen bosaldı ve bende o anlık tamamlayıp kendı ımkanlarımla hortumu tamır ettım.
    hazır kısda gelmısken antıfrz koycam. suyu bosalttıktan sonra havasını almak lazım ama nasıl bılmedıgım ıcın konu baslıgını o sekılde yazdım. bılgıler ıcın tesekkur ederım. Peki musluk yoksa ?


  6. Yukarı Git | #5

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    geçmiş olsun
    su haznesının kapagını ac aracı çalıstır sonra hazneye gıren kucuk hortumu cıkar
    kesıntısız akana kadar bekle
    bu arada eksılen suyu tamamla
    not:suyun bırkackez radyoterden devırdaım yapması lazım


  7. Bu Mesajı Beğenenler
    Önder (07.12.2012)

  8. Yukarı Git | #6

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    Suyun bir kac kez devir daim yapmasi icin calisdirdiktan hemen sonra cikarmiycaz anladigim kadariyla. Dogrumudur


  9. Yukarı Git | #7

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    Patlayan Hortumu degıstırp antfrzde koydurdum. bızım sıtıllerde hava alma olayı yokmus. Otomatık kendısı alıyomus diye öğrendim.
    sorun çözülmüştür;ok hepinize

    Fotoğrafları ve Linkleri Görebilmek İçin Mesaj Yazmalısınız. Tıkla ve Ücretsiz Üye Ol!
    Fiat Stilo Türkiye Fan Sitesi - StiloTR.NeT

    .


  10. Yukarı Git | #8

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    Musluk yokmuymuş radyatörün üstünde?


  11. Yukarı Git | #9

    Cevap: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    Onuda sordum olmadığını söyledi. Antifrz değişiminden sonra hararet ıbresı 90'a geldiğinde fan doğal olarak çalışdı. Bu vesile ile otomatik kendi havasının aldığınıda teyit etmiş oldum. Ekstra bi işlem uygulanmadı.


  12. Yukarı Git | #10

    Ynt: fıat stılo hararet yapan aracın havası nasıl alınır

    Sistemde hava varsa motor soğukken torpidonun ordan şelale gibi su sesi gelir.

    Samsung Cihazımdan Tapatalk ile Gönderildi.


Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Copyright © vBülletin